سئوی جهانی

سئوی جهانی : می دانیم که بهینه سازی یک سایت در ابعاد گوناگون ، هدفی به جز قرارگیری در صدر نتایج موتورهای جستجوگر به منظور بهتر دیده شدن خدمات و محصولات ارائه شده توسط مجموعه صاحب امتیاز آن را ندارد .

سئوی جهانی

در همین اثنا ، گاهی مجموعه ای کوچک در پی مطرح شدن نزد مخاطبینیست که در مجاورت جغرافیایی آن ها قرار دارند و با سئوی محلی به جذب آنان می پردازد و گاهی مجموعه ای چند ملیتی و غول پیکر به چنین اهداف کوچکی بسنده نکرده و در پی ورود به عرصه های برون مرزی و در دست گرفتن نبض بازارهای جهانیست . می توان گفت که در چنین نقطه ایست که سئوی بین المللی پای به عرصه نهاده و با معرفی مجموعه مادر با زبان های مختلف و در کشورهای گوناگون ، در جستجوی مشتریانی از اقلیم های مختلف ، با فرهنگ های متفاوت و ذائقه ای جدید می باشد .

در حال حاضر ، سئوی جهانی در شرف ورود به مهمترین دوره حیات خود در حوزه های مختلف تجاری می باشد . در همین رابطه زمانی که قواعد و اساس این کار به درستی اعمال گردد ، حتی یک کسب و کار کوچک نیز مجال دیده شدن در بهترین جایگاه نتایج موتور های جستجوگر را می یابد .

خبر خوب اینکه اطلاعات فراوانی در خصوص سئوی جهانی وجود دارد که می توانید بخوانید ، فراگیرید و اعمال کنید و

خبر بد اینکه در این مسیر اطلاعات تاریخ گذشته پرشماری وجود دارد که می تواند شما را گمراه کرده و تلاشتان را ضایع کند .

من کارشناسان پرشماری در حوزه سئو سایت و بهینه سازی سایت را ملاقات کرده ام که با سال ها فعالیت در این راه و کار بر روی سایت هایی فرا منطقه ای اطلاعاتی مفید و کاربردی در این زمینه کسب نموده اند ؛ پس در این مقاله قصد داریم تا به سوالات ابتدایی اما پر تکرار سئوی بین المللی که در همین ملاقات و مصاحبت ها مطرح شده است پرداخته و پاسخ ساده ولی کاملی از آن ها را در اختیار همراهان مجموعه سئویاب قرار دهیم ، لذا تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید .

سئوی جهانی چه تفاوتی با سئوی معمولی دارد ؟

سئوی جهانی چه تفاوتی با سئوی معمولی دارد ؟

بر خلاف آنچه که امروزه در بسیاری از سایت های ایرانی و فارسی زبان می بینیم ، بخش بین المللی یک سایت نباید تنها “بریدن و چسباندن”مطالب داخلی آن ها در وبسایت جهانی مجموعه باشد . از همین نکته می توان دریافت که ترجمه و بومی سازی  محتوای یک سایت یکی از اولین اقدامات اساسی در بالا بردن رتبه بین المللی یک سایت است . در اقدامات بعدی ، شما ملزم به بهینه سازی محتوای هر سایت با توجه به کشور هدف آن با کمک ارسال پیغام یا ارائه پیشنهادی سراسری به همه مخاطبین سایت می باشید . به عنوان مثال ممکن است یک سایت محبوب و خوش ظاهر در آمریکا ، در آسیا و بالاخص ایران نه تنها محبوب نباشد ، بلکه حتی محتوای مفید آن نیز شناخته شده نباشد ، به همین دلیل سایت این مجموعه در کشوری ثانویه ، چنانچه در پی ارتقاء و جذب مخاطب بیشتری می باشد مستلزم ارائه محتوایی همسو با فرهنگ و سلیقه کشور میزبان و جلب نظر مخاطبین بالقوه خود با ارائه اطلاعاتی گیراتر می باشد .

زمانی که بر روی سایت های گوناگون در حال انجام مراحل سئوی جهانی هستید ، نباید از نمایش کلی مجموعه مادر چشم بردارید ، چرا که ممکن است که سایت های مذکور در کار یکدیگر اختلال ایجاد کرده و یا از آن بدتر ، حتی ایندکس هم نشوند . به عنوان مثال اگر سایت و سئو سایت شما برای کشور تاجیکستان (به عنوان کشوری فارسی زبان) طراحی شده است ، نباید بالاتر از نسخه ایرانی آن قرار گیرد و یا سایت ایرانی نباید در نتایج کشور مذکور نمایش داده شود . در نهایت گفتنیست که اگر از تگ های استاندارد یا Hreflang  برای سایت های مختلفی استفاده می کنید ، ممکن است که این سایت ها ایندکس نشده و یا همه آن ها با مطالبی تکراری بالا آیند .

آیا من باید جهانی شوم؟ جایگاه من در این بازار کجاست ؟

آیا من باید جهانی شوم؟ جایگاه من در این بازار کجاست ؟

اگر از پتانسیل و موقعیت های تجاری کسب و کار خود و میزان بازدهی آن در کشورهای دیگر آگاهی یا اطمینان ندارید ، بازدید  گزارشات بازاریابی ، بررسی آمار و حتی داده های وب سایت خود – از موقعیت مکانی بازدید کنندگان و داده هایی اینچنینی –  می تواند در خصوص مفید بودن سرمایه گذاری در کشوری دیگر اطلاعاتی در اختیارتان گذارد .

در ادامه به منابعی اشاره می کنیم که به شما در تصمیم گیری یا اولویت بندی کشور یا بازاری که می توانید در آن به فعالیت بپردازید کمک می کند :

  • سایت های سازمان های تجاری و دولتی معمولاً آخرین اطلاعات ، اخبار و آمار بین المللی مربوط به مشاغل گوناگون را ارائه می دهند .
  • مجموعه های زیادی هم با ارائه آمار و گزارشات مرتبط اینترنتی ، اطلاعاتی در خصوص حرفه ای خاص در کشوری منحصر بفرد به نمایش می گذارند .
  • سایت شما دارای داده های آنالیزی فراوانیست که با استناد به آن می توانید بفهمید که بیشترین ترافیک ورودی به آن مربوط به چه ناحیه و کشوری بوده است . این داده ها ارزشش را دارند که رویشان وقت بگذاریم ، به ویژه اگر از پیش سیگنال هایی مبنی بر پتانسیل آن ها برای سرمایه گذاری دریافت کرده باشیم .

آیا برای هر کشور یک سایت مجزا نیاز دارم ؟

آیا برای هر کشور یک سایت مجزا نیاز دارم ؟

اگر کسب و کار شما آنچنان بزرگ است که در کشورهای زیادی سرمایه گذاری کنید ، پاسخ مثبت است . نه تنها به خاطر پیشنیاز های سئوی یک سایت ، بلکه به دلیل آفرینش تجربه ای کارساز و مطلوب برای کاربران محلی هر کشور ، بهتر است تا برای هریک از آن ها سایتی جداگانه تعریف و ساخته شود .

ناگفته نماند که این خط مشی مناسب مشاغل نوپا وکوچک نمی باشد ، اما در قدم اول چنانچه در پی گسترش کسب و کار خود هستید ، پس از شناسایی زبان منطقه مورد نظر خود ، به جای اینکه برای هر کشور سایتی با دامنه مخصوص آن بسازید ، با سایتی که پوشش دهنده زبان کشورهایی خاص می باشد کارتان را آغاز کند ؛  به طور مثال در حاشیه خلیج فارس و بخش عمده ای از خاورمیانه زبان عربی و در آمریکای جنوبی زبان اسپانیایی غالب زبان هاست که می توان با این حربه در آنجا رشد و ترقی نمود .

این عمل همچون سنجش عمق آب استخری پیش از شیرجه زدن در آن می باشد ، بدین ترتیب که اگر در این مقیاس جواب نگرفتید ، دیگر در مسیر ساخت سایت های بیشتر و مخارج کلان قدم نمی گذارید . ناگفته نماند که برچسب های Hreflang  هم این امکان را برای ما فراهم می آورند که به گوگل بگوییم کدام سایت برای کدام کشور خلق شده است .

چه دامنه ای باید برگزینیم ؟ ccTLD  یا  gTLD ؟

چه دامنه ای باید برگزینیم ؟ ccTLD یا gTLD ؟

اگر این سوال را ۱۰ سال پیش از بنده می پرسیدید ، به دلیل اینکه عده فراوانی قادر به اعمال آن نبودند ، بی شک پاسخ من    ccTLD (country code top-level domain ) بود . اما  در دنیای امروز ، به دلیل اینکه این عامل تاثیر بسزایی در سئوی حرفه ای سایت و رده بندی موتورهای جستجوگر ندارد و همچنین عواملی همچون هدف گذاری های جغرافیایی مطرح گشته است ، لزومی بر انتخاب بی چون و چرای عامل فوق الذکر نمی بینم . البته هنوز موتورهایی همچون  “Baidu ”  وجود دارند که رویه قدیمی را ادامه می دهند ، اما در خارج از ایالات متحده آمریکا ، ترجیح مردم در انتخاب سایت هایی با دامنه محلی به جای “دات کام ” می باشد .

چه نوع میزبانی باید اختیار کنم ؟

در زمان های نچندان دور ، موقعیت مکانی میزبان یک سایت یکی از مهمترین عوامل سئوی جهانی در اولویت بندی جغرافیایی بود . این در حالیست که امروزه این عامل بسیار مهم نبوده و اینک راه های متعددی وجود دارد که سایت خود را به عنوان درگاهی محلی برای موتور های جستجوگر جا بزنید . میزبان محلی تاثیر گذاری و تاثیر پذیری فراوانی روی سرعت صفحه مورد نظر دارد ، لذا داشتن سرعتی مناسب در میان سایر مدعیان محلی یکی از عواملیست که می تواند به بهتر دیده شدن شما کمک کند .

چه گزینه های جایگزینی برای هدف گذاری جغرافیایی دارم ؟

شاید هدف گذاری جغرافیایی یکی از ساده ترین اقداماتی باشد که می توان در جهت سودآوری بیشتر در اینترنتی که مملو از اشتباهات وبمستران در ورای نقل مکان از  ccTLD ها و میزبانی های بازاریابی محلی است باشد . راه های فراوانی برای هدف گذاری محلی وبسایت شما وجود دارد که از مهمترین آن ها می توان به :

  • شناساندن محل جغرافیایی کسب و کار در کنسول جستجوی گوگل
  • استفاده از تگ های Hreflang برای گوگل و
  • متا تگ های زبانی برای بینگ اشاره کرد .

گوگل یا غیر گوگل ؟

در حالی که امروزه گوگل با اختلاف  محبوب ترین موتور جستجوی دنیاست ، در برخی کشورها نیز موتورهای جستجوی محلی پیشرفت زیادی داشته و به دلایلی متعددی (از جمله فیلتر بودن این سامانه) از گوگل پر کاربرترند . این پدیده که در کشورهایی نظیر چین ، روسیه و اروپای شرقی و همچنین کره جنوبی به چشم می خورد ، سبب شده است تا مجموعه هایی که فعالیت هایی در این کشور ها دارند ، علاوه بر رعایت اِلِمان هایی که برای گوگل ارزشمند است ، به نکات سئوی موتورهای جستجوگر محلی نیز توجه خاصی داشته و سیاست های آن ها را بالاتر از مطلوبیات گوگل قرار دهند .

پیش از سئوی جهانی شدن باید به چه چیزهایی توجه کنیم ؟

پیش از جهانی شدن باید به چه چیزهایی توجه کنیم ؟

یکی از اصلی ترین دغدغه هایی که مجموعه های در شرف بین المللی شدن با آن دست و پنجه نرم می کنند – حتی ۱۰۰ شرکت  برتر و چند ملیتی رتبه بندی فورچون – وجود منابع محلی در کشور هدفشان می باشد . هیچ مجموعه ای آنچنان ثروتمند نیست که در همه کشورها دارای منابعی نامحدود باشد ؛ مساله ای که می تواند به عنوان یک چالش اساسی در سئو سایتی که روندی خطی و از پیش تعیین شده ندارد مطرح گردد .

راه حل کلیدی در تقابل با این مشکلات ، برنامه ریزی و تقسیم وظائف میان دفتر مرکزی و کارگزاران محلیست ، به عنوان مثال :

  • منابع فنی : آی تی و عملیات اینترنتی
  • منابع زبانی : بهنیه سازی و بومی سازی محتوا
  • آنالیز داده های سایت : گزارش و شناسایی موقعیت های سئو

حالا شما به دفتر یا کارمندانی در هر کشور و یا منابعی موجود در دفاتر محلی نیاز ندارید ، بلکه در این موارد  شما باید در فکر استخدام فردی برای انجام چنین کاری – سئوی جهانی –  و یا برون سپاری به مجموعه ای در مجاورت خود باشید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0 votes, average: 0٫00 out of 50 votes, average: 0٫00 out of 50 votes, average: 0٫00 out of 50 votes, average: 0٫00 out of 50 votes, average: 0٫00 out of 5 (0 votes, average: 0٫00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this.
Loading...