آموزش سئو

آموزش سئو

در ابتدای امر آموزش سئو باید به این نکته توجه داشت که چنانچه یکی از متخصصین این حوزه قصد آموزش کامل و صفر تا صدی بهینه سازی سایت را هم داشته باشد ، به دلیل گستردگی فراوان عملیات های بهبود جایگاه سایت در موتورهای جستجوگر ، تغییرات پیوسته و غیر قابل پیش بینی الگوریتم های گوگل ، لزوم تجربه عینی و عملی برخی از امور و مراحل توسط داوطلب و یا عدم تسلط فرد متقاضی فراگیری این فن به برخی مهارت های اساسی و غیر قابل اجتناب سئو (مانند تولید محتوا یا رسیدگی به ساختار ظاهری سایت که بعضاً مستلزم تسلط به کدنویسیت ) نمی تواند همه دانسته های خود را به مخاطب منتقل کند ؛ در نتیجه اینکه اعمال شخصی نکات و دستورالعمل هایی که در ادامه خواهیم دید کارایی زمانی که سئو سایت خود را به مجموعه ای با تجربه ، مسلّط و متعهدی مانند سئویاب می رسانید نخواهد بود ، اما با این حال توجه به کلیات آن مقدمه پیشرفت و توسعه سایت افراد مبتدی را فراهم می کند .

آموزش سئو

معرفی سایت به گوگل

می توان ادعا کرد که وقتی از بیشتر دیده شدن حرف می زنیم ، نیازمند این هستیم که در شلوغ و پر مخاطب ترین مجامع و محافل حضور پیدا کنیم ، جایگاهی که در فضای مجازی با نام گوگل شناخته می شود . با توجه به اینکه صفحه نخست بسیاری از مرورگرهای جهان به صورت پیش فرض سایت گوگل بوده ، عده فراوانی برای جستجوی طبیعی به آن مراجعه می کنند و مالکیت و توسعه سیستم عامل اندرود در دستان گوگل (که طبعاً زمینه بیشتر استفاده از این موتور و افزونه های مربوط به آن در موبایل ها را افزایش می دهد ) به عنوان رتبه یک الکسای جهانیست ، پس باید حضور پر رنگی در آن داشته باشیم ، عرض اندامی که با معرفی سایت به گوگل شروع می شود .

برای معرفی سایت خود دو روش کلی پیش روی ماست : استفاده از کنسول وبمستر گوگل و پر کردن فرم ایندکس این مجموعه.

 

  1. مراجعه به کنسول وبمستر گوگل
مراجعه به کنسول وبمستر گوگل
مراجعه به کنسول وبمستر گوگل

در این روش شناسایی سایت خود به گوگل لازم است تا ابتدا وارد کنسولی با همین نام شده و مقدمات تائید مالکیت سایت خود را به گوگل اثبات کنید . برای این کار پس از اینکه وارد سامانه   google.com/webmastersشدید ، با جیمیلی که به صورت شخصی یا مرتبط با سایت مورد نظر دارید Sign in  کرده و به عنوان کاربری تائید هویت شده وارد کنسول مذکور شوید .

در قدم بعدی پس از کلیلک بر روی آیکون Main Menu  (سه خط موازی در بالا – سمت راست صفحه نمایش) گزینه Add property  را یافته و با کلیک بر روی آن درخواست خود را ارائه دهید .

در قدم بعدی پس از اینکه آدرس سایتتان را در باکس مربوطه وارد و تائید کردید ، متنی تولید شده که باید آن را کپی و در اعتبارسنجی DNS  خود وارد کنید . این در حالیست که تا مدت ها فایلی html برای دانلود عرضه می شد و کاربر مجبور بود تا پس از دریافت ، آن را در پوشه Public_html هاستش آپلود نماید . در هر صورت ، پس از انجام این مراحل با فشردن دکمه verify عملیات معرفی پایان پذیرفته و از این پس سایت شما به عنوان یکی از متقاضیان شناسایی محتوا و بهره مندی از امکانات گوگل شناخته می شود .

  1. مراجعه به صفحه ایندکس گوگل
مراجعه به صفحه ایندکس گوگل
مراجعه به صفحه ایندکس گوگل

روش دوم شناساندن یک سایت به گوگل استفاده از صفحه ایندکس آن می باشد . در این مورد پس از اینکه آدرس  google.com/intl/fa/add_url.html را در مرورگر خود وارد کردیم ، با نگارش یا چسباندن دامنه اصلی سایت خود در قسمت URL آن را به این سامانه معرفی می کنیم . در قسمت زیرین این باکس نیز قسمتی به نام نکته ها وجود دارد که می توان کلمات کلیدی سایت را در آن وارد کرد . گفتنیست که روش اول به دلیل ارائه آمار و ارقام کاربردی ، طرفدارن بیشتری داشته و چنانچه در پی بهبود ساختار سایت و یافتن عیوب و خطاهای موجود در آن هستید ، روش اول به شما پیشنهاد می شود .

 

در ادامه برای اینکه اطمینان حاصل کنید که سایت شما به درستی ثبت شده است یا نه می توانید عبارت « دامنه مورد نظر: site » را سرچ کرده یا در آدرس بار مرورگرتان وارد کنید . در پی این کار ، چنانچه سایت شما ایندکس شده باشد مجموعه صفحه ، برگه و نوشته های آن را به تفکیک دامنه خواهید دید .

 

آیا ثبت دامنه یک سایت در گوگل ضروری می باشد ؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که این گوگل است که در پی شناسایی سایت شما یا هر پایگاه اینترنتی دیگری می باشد ، در نتیجه اینکه چه این معرفی انجام شود و چه صورت نپذیرد مطالب ارزنده شما در معرض دید متقاضیانش قرار می گیرد . این ثبت نام سبب می شود تا علاوه بر تأکید بر روی کلماتی کلیدی که در پی تقویت جایگاه آن ها هستید ، آماری تحلیلی هم از نحوه بازدید ها یا عیوب موجود در ساختار سایت مشاهده کنید که به روند بهینه سازی سایت کمک می کنند .

 

مهمترین مزایای استفاده از گوگل وب مستر یا Google Search console کدام است ؟

  • قرار گیری مطالب تازه افزوده شده به سایت در گوگل با سرعتی بیشتر
  • امکان مشاهده روند بازدیدهای سایت و کنترل ترافیک آن
  • امکان دعوت از خزندگان گوگل برای مطالعه یک مطلب جدید یا به روز شده
  • امکان دستیابی به لیستی از کلماتی که به سایت شما ارجاع داده شده اند و تأمین خوراک خبری برای تولید محتوا
  • مشاهده وبسایت هایی که اثری از دامنه های شما در آن بوده و به شما لینک داده اند .

بررسی موبایل فرندی بودن سایت و همخوانی آن با نمایشگرهای گوناگون

در سئو مباحث بسیاری وجود دارد که می بایست در آموزش آن تمام این موارد رعایت گردد ، آموزش سئو به موارد مختلفی تقسیم می گردد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم :

۱) ساختار سایت : در ساختار سایت در آموزش سئو می بایست به موارد مختلفی پرداخته شود، از جمله اینکه حجم سایت کاهش یابد حجم سایت که خود به تنهایی شامل حجم SourceCode ها، که شامل فایل های HTML،CSS و … می باشد ، کاهش حجم تصاویر مربوطه ، کاهش ماژول های استفاده شده در سایت به گونه ای که هر چه تعداد ماژول ها اندک می باشد در کاهش حجم سایت ( میانگین آن از ۷۰۰K تا ۱M) و نیز در افزایش سرعت سایت ( میانگین آن از ۴ ثانیه تا ۸ ثانبه)  تاثیر گذار می باشد .

 

۲) افزایش سرعت سایت با استفاده از کدهای موجود در فایل Htaccess و استفاده از برخی افزونه های موجود به گونه ای که در مبحث Catch نمودن و Zip نمودن اطلاعات تاثیر بسزایی داشته باشد .

۳) این موارد در واقع راه میان بری است که می توان در راه رسیدن به یک خدمات سئو مطلوب از آن استفاده نمود .در آموزش سئو موارد بسیار دیگری مطرح می گردد اینکه در ابتدا می بایست سایتی داشت که حداقل حجم را دارا باشد بدین گونه می توان از میان رقبا خود پیشی گرفت .

۴) مورد دیگری که در آموزش سئو می توان مطرح نمود اینکه محتوی سازی و مهندسی محتوی می تواند نقش بسزایی داشته باشد ، به گونه ای که هر روزه با توجه به هوشمندی الگوریتم گوگل روز به روز بر اهمیت این موضوع افزوده می شود ، به صورتیکه حتی منظم و مرتب قرار دادن محتوی و نیز رعایت قوانین ایجاد محتوی خود می تواند نقش بسزایی در بهبود سئو سایت داشته باشد .

۵) تمام مطالب موجود در یک سایت می بایست دارای Meta های مربوطه باشد که از جمله مهم ترین آن می توان به Meta Description , Keyword اشاره نمود ، که در واقع تمام مطالب سایت حداقل می بایست این Meta های مهم را دارا باشند .

۶) مورد دیگری که در این آموزش مطرح می گردد، ایجاد لینک های حرفه ای و مهم در سطح اینترنت می باشد به گونه ای که یک سایت برای بهتر دیده شدن می بایست در تمام شبکه های اجتماعی و فروم ها حضور موثر و مفیدی داشته باشد ، هر چه میزان دیده شدن سایت ها در سطح اینترنت بیشتر و گسترده تر باشد نظر گوگل و یا سایر موتورهای جستجو ها را جلب خواهد نمود .

امروزه مبحث مهم دیگری که در مبحث رنکینگ گوگل مطرح می گردد Page Authority می باشد به گونه ای که هر چه میزان این امتیاز بیشتر باشد صفحه دارای اعتبار بالاتری می باشد همانطور که مطرح شد Page Authority به معنای اعتبار صفحه است که این موضوع در کنار Domain Authority به معنای اعتبار دامنه قرار گرفته است با توجه به اینکه امروزه گوگل دیگر از مبحث Page Rank استفاده نمی نماید بنابراین قرار گیری یک چنین شاخصه ای در امتیاز دهی تمام سایت ها نقش موثر و مفیدی دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0 votes, average: 0٫00 out of 50 votes, average: 0٫00 out of 50 votes, average: 0٫00 out of 50 votes, average: 0٫00 out of 50 votes, average: 0٫00 out of 5 (0 votes, average: 0٫00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this.
Loading...