تولید محتوا

تولید محتوا

تولید محتوا در واقع یک بخش عمده از مباحث مهم در طراحی و سئو سایت محسوب می گردد به گونه ای که رعایت نمودن نکات و موارد مهم در تولید محتوا می تواند نقش بسزایی در موفقیت وب سایت نماید . تولید محتوا در واقع همان مطالب مفید و بدون تکراری است که در سایت پس از طراحی قرار می گیرد .

و اما جهت ایجاد محتوا در سایت می بایست به مباحث مهمی توجه نمود که در نظر گرفتن آن مباحث در مهم جلوه نمودن محتوا تاثیر بسزایی دارد . پس از طراحی و پیاده سازی سایت ها و تولید محتوا ، مباحث مربوط به سایت ها بیش از پیش به مرحله رشد و شکوفایی خود رسید به گونه ای که در سال ۲۰۱۵ در حوزه بازاریابی دیجیتال ، بازاریابی محتوا در میان ۵ رشته برتر در حوزه مربوطه قرار گرفته است .

تولید محتوا ،ایجاد زنجیره ای از بازاریابی محتوا ، مرتب نمودن و پرورش محتوا برای تمام صاحبان سازمان ها و مارک ها اهمیت بسیار زیادی دارد . محتوا به عنوان یک عنصر بسیار مهم و با اهمیت در بازاریابی نقش بسیار مهمی ایفا می نماید به همین علت جزء عملیاتی که بازاریابان انجام می دهند تولید محتوا می باشد .

تمام بازاریابان محتوا به دنبال محتوا باز شونده می باشند ، در واقع محتوا ای که بتوان از آن محتوا های بیشماری را استخراج نمود . هدف از ایجاد محتوا می تواند موارد بیشماری باشد که از جمله آنها می توان به موارد ذیل اشاره نمود :

  • آگاهی از نام تجاری
  • ایجاد تعامل قوی و محکم با کاربر
  • فروش محصولات و یا خدمات

حمایتی که در سطح جامعه از محصولات ، خدمات و یا نام برند و شرکت مورد نظر قرار گیرند . موضوعی مهمی که در این قسمت مطرح می گردد این است که کاربران حیطه شغلی خاص همیشه به شرکت و یا شخص مورد نظر نیازمند می باشند و حال آنکه کدام مجموعه خود را بهتر و متمایز از بقیه معرفی نماید موضوعی است که بسیار مورد بحث قرار می گیرد .

ایجاد محتوا B2B بسیار مطلوب می باشد و سبب ماندگاری در ذهن مخاطب در هر سازمانی خواهد شد .

برخی از موضوع های مهم در تولید محتوا که می بایست در نظر گرفته شود ، که در نظر گرفتن آن سبب موفقیت روز افزون در بازاریابی اینترنتی می گردد .

تفاوت رسانه و محتوا

 معیار های تبدیل محتوا را تعریف نمایید :

اینکه محتوا ای که ایجاد می گردد به حیطه فعالیت سازمان مرتبط گردد مبحث فوق العاده مهمی است که می بابست در نظر گرفته شود ، در واقع مباحثی که می بایست در این حیطه بسیار لحاظ گردد اینکه تبدیل محتوا به صنعت مورد نظر ، طبیعت کسب و کار و نیز میزانی که به عنوان بودجه در نظر گرفته شده است برای هر سازمان منحصر به فرد می باشد بنابراین تمام موارد تعریف شده برای یک سازمان خاص بسیار منحصر به فرد برای یک سازمان خاص می باشد .

محتوا چیست ؟

چنانچه بخواهیم در مورد واژه محتوا سخن بگوییم ابتدا باید آن را از نظر ساختار لغوی و معنای خود کلمه بررسی نموده و سپس به مفهوم تحت اللفظی و کاربردی آن بپردازیم .

یکی از ویژگی های زبان فارسی ، درهم تنیدگی بسیار زیاد آن با زبان عربیست که سبب شده است تا گاه معنای برخی کلمات به جای دیگری به کار بروند . برای افرادی که به زبان عربی مسلّط بوده و با آن سخن می گویند واضح و مبرهن است که هر کلمه ، در هر باب و وزنی چه معنایی دارد ، حال اینکه با ورود این لغات به زبان فارسی و گویش ایرانیان ، معانی آن ها نیز دستخوش تغییرات قرار گرفته است . به عنوان مثال همین کلمه «محتوا» که قصد تشریح آن را داریم ، در فرهنگ لغات فارسی به معنای « آنچه درون چیزی قرار دارد » یا « مضمونِ سخن » معرفی شده است ، عباراتی که ما را به یاد محتویات یک پدیده می اندازد . در حالی که این واژه به معنای ماتعلقات پدیده ای خاص می باشد ، محتوایی که به ویژه در فضای مجازی و رسانه ها بدان اشاره می شود برگردان فارسی واژه  Contentمی باشد . ناگفته نماند که استفاده از کلمه محتوا به عنوان رسانه (media) نیز امریست که به اشتباه جای افتاده است ، با این حال استفاده از آن نیز اجتناب ناپذیر است . با این مثال ساده تفاوت میان محتوا و رسانه را بهتر درک کنید . فرض کنید شما یک دی وی دی فیلم در دست دارید . در این مثال دی وی دی به عنوان پدیده ای فیزیکی که حاوی اطلاعاتی می باشد “مدیا” یا رسانه ماست ، حال اینکه به فیلمی که داخل آن وجود “کانتنت” یا محتوا گفته می شود .

با توجه به این توضیحات اگر بخواهیم مفهوم محتوا به زبانی امروزی را بیان کنیم باید بگوییم هرآنچه که به صورت نوشته ، تصویر ثابت و متحرک ، فیلم و ده ها زیر مجموعه آن ها در لباس نشریات ، هنر و ارتباطات به دست مخاطب رسیده و به آن ها تجربه یا اطلاعاتی را منتقل کند ، محتوا نامیده می شود . محتوا در قالب خاصی نمی گنجد ، لذا وقتی تلوزیون خود را روشن می کنید آن را در بستر اخبار ، فیلم و سریال ، یک ویدئو کلیپ ، زیر نویس یا تبلیغات دور زمین های ورزشی می بینید . دنیای اینترنت با میلیون سایت ، شبکه اجتماعی و آپ های گوناگون سرشار از محتویات ارزنده ، بی ارزش ، تکراری ، مبتذل ، آموزنده ، خوب و بد می باشد . جراید و کتب به عنوان پیشکسوتان عرصه انتقال محتوای نوشتاری و بصری ، موسیقی و آهنگ هایی که بواسطه نوار ، سی دی یا فایل های دیجیتالی جابجا می شوند ، سخنرانی های زنده و حتی تئاتر و هنرهای تجسمی نیز به دلیل اینکه در دایره تعریف فوق جای می گیرند به عنوان محتوا پذیرفته و معرفی می شوند . با عنایت به این تعاریف ، چنانچه ما دست به خلق اثری بزنیم که تجربه یا اطلاعاتی را به مخاطب عرضه کرده و در عین حال از مطلبی تکراری و عیناً رونوشتی استفاده نکنیم ، در حقیقت به تولید محتوا پرداخته ایم .

تولید محتوا  چیست ؟

تولید محتوا چیست ؟

با توجه به تعریفی که ارائه دادیم ، تولید محتوا به معنای ارائه مطلبی جدید یا ریختن مطالب تکراری در قالبی نو می باشد.  Content creation یعنی پرداختن به مسأله ای جدید ، پرورش دادن موضوعی که پیش از این مؤلفی در خصوص آن تحقیقاتی را کرده اما به انتها نرسانده و نهایتاً بیان همین مطالب تکراری با بیانی جدید . طبیعیتاً بازگو کردن مطالبی که پیش از این گفته شده اند ارزش چندانی نداشته و محتوای تکراری تلقی می شود . این در حالیست که اگر در جوامع علمی و سطوح بالای یک حوزه خاص چنین عملی اتفاق بیافتد ، برچسب سارق ادبی به ناشر چسبیده و اقدام وی با جریمه هایی نیز همراه می باشد . پس چطور می توان محتوایی تولید کرد که حاوی اطلاعاتی منحصر به فرد و دسته اولی باشد ؟

  • تولید محتوا بر پایه تخصص

شما به عنوان یک نویسنده علاقه مند به تولید محتوا ، یا برای حوزه مشخص و ثابتی مطلب می نگارید یا به صورت قراردادی برای چند مجموعه با شرح فعالیت های متنوع می نویسید . چنانچه عضو گروه اول باشید بدین معناست که روی حوزه خاصی تمرکز کرده و فرصت کافی برای تحقیق و تفحص در خصوص آن را دارید . در چنین مواقعی – به طور مثال قصد داریم در خصوص دستگاه های CNC و سایتی با این موضوع تولید محتوا کنیم – آشنایی با دستگاه و روش های کار به صورت عملی یکی از ابتدایی و در عین حال موثرترین منابع برای خلق یک محتوا  می باشد . در این مثال ، شما پس از اینکه با ساختار دستگاه سی ان سی ، تعداد محور ها ، طریقه روشن و خاموش کردن و طرز کار ، نواقص احتمالی و اشتباهات پرتکرار در کار ، نوع انتخاب ابزار ، نوع فرمان دهی به واسطه G کدها یا برنامه هایی نظیر اتوکد ، سالید ورک ، کاتیا و سایر واسطه های کاربری آشنا شدید ، بی آنکه از روی نوشته ، تصویر یا فیلمی مربوط به این حوزه استفاده کرده باشید ، می توانید ترشحات ذهن خود را که از تجربه مستقیم به دست آمده اند روی کاغذ بیاورید . اگرچه در این حالت محتوای شما در نوع خود یکتا نبوده و شاید صدتا جزوه و مقاله پربارتر از آن هم در فضای مجازی وجود داشته باشد ، اما شکی در دسته اول بودن آن نیست و محتوای تولید شده به معنای کلمه خالص و بی همتاست . همه اینها در حالیست که مطالعاتی هم که پیش از این داشته اید ، بی آنکه به یاد داشته باشید کدام یک را از کدام منبع آوردیه اید در هم آمیخته شده و به مطلبی جدید منتهی می شوند .

  • تولید محتوا با کمک منابع موجود

با در نظر گرفتن مثال بند فوق ، فرض کنید کنید کارشناسی که در کارخود زبده بود ، به همه جوانب کار پرداخته ، مسائلی که نویسندگان دیگر حتی به آن ها اشاره هم نکرده اند را تا انتها رفته و مطلبی از چشمان تیزبینشان پنهان نمانده است ، بخواهد درباره تاریخچه دستگاه های CNC و ماشین افزارهای تراشکاری مطلبی بنویسد . آیا باز هم می تواند به توانایی های خود تکیه کند ؟ مسلماً خیر . علاوه بر شرایط مذکور ، گاهی نویسندگانی قصد دارند در خصوص موضوعاتی که هیچگونه تسلط و قرابتی بر آن ها نداشته اند مطالبی را بنویسند . در چنین شرایطی که مهارت پاسخگوی این نیاز نبوده و یا مجال کسب تجربه و آشنایی عینی با کار وجود ندارد ، استفاده از رسانه های تصویری ، صوتی و نوشتاری بهترین مسیریست که این افراد را به مقصدشان می رساند .

در این روش می توان با گرد هم آوردن برترین مطالبی که پیرامون موضوع مورد نظرمان وجود دارد ، همه آن ها را ترکیب کرده و با رفع نواقص هریک بواسطه دیگری ، ترکیبی را به وجود آوریم که علاوه بر الهام گرفتن از همه آن ها ، خود نیز دارای مطلبی اضافه تر بوده (مثلاً ترجمه ای که هیچ منبع فارسی زبانی بدان اشاره نکرده است) و در نهایت با زبانی کاربرد پسند تقدیم آنان شود .

لازم به ذکر است که در این روش که به « تولید محتوای اقتباسی » نیز معروف است ، توجه به منابع ، وثوق و اعتبار آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است ؛ چرا که ارائه مطالبی غلط ، حتی اگر در لفافه ای زیبا هم بوده و با چند عنوان درست و مورد اطمینان نیز همراه شده باشد ، اگرچه با مشخص شدن منبع دردسرهای قانونی برایتان نمی سازد ، اما باز هم باعث رنجش مخاطب و کاهش ارزش و اعتبار نوشته های شما می شود .

تغییر قالب محتوا

  • تغییر قالب محتوا

در دنیای ما – به ویژه در سده های معاصر –  کم نبوده اند مطالبی که با یک قالب پا به منصه ظهور گذاشته اما با قالب دیگری شناخته و معروف شده اند . به عنوان مثال اشعاری که سراینده آن ها را فردی نمی شناسد ، اما بواسطه تصنیفی زیبا و صدای خواننده ای محبوب همگان با آن آشنا شده اند . کتابی که به فیلم تبدیل شده است ، فیلمی که به کتاب صوتی تبدیل شده است ، کتابی صوتی که به صورت نمایش درآمده است ، نمایشی که به یک نقاشی مبدّل گشته است ، یک نقاشی که با ورود اطلاعات به یک اینفوگرافیک تبدیل شده و اینفوگرافیکی که مبنای ارائه یک آمار یا مقاله شده است . همانطور که میبینیم گاه تغییر قالب محتوا با حفظ حقوق ناشر اولیه می تواند به جذب مخاطبین بیشتر و تولید محتوایی منحصر بفرد کمک کند .

سئو نویسی

اگر از همراهان قدیمی سئویاب باشید ، حتماً به خاطر می آورید که چندی پیش مقاله ای چهار قسمتی تحت عنوان « ۱۰ مهارت روزنامه نگاری که یک تولید کننده محتوا به آن نیاز دارد » در این وبسایت منتشر شد . در این سلسله یادداشت ها که به شباهت فعالیت های یک ژورنالیست و وبلاگ نویس پرداخته شده بود ، بیشتر به این نکته پرداختیم که روزنامه نگاران چه توانایی هایی دارند که ما می توانیم از آن ها استفاده کرده و محتوای سایت خود را تقویت کنیم .

با صرف نظر از فنونی که در این مطالب عرضه گردیده و همینک نیز قابل دسترسی می باشند ، به این نکته پی بردیم که یکی از اساسی ترین تفاوت هایی که میان یک نوسینده سنتی و مدرن در دنیای مجازی وجود دارد این است که مخاطبین گروه دوم تنها انسان ها نبوده و خزنده های اینترنتی ، ربات ها و الگوریتم های گوناگون نیز نوشته های ایشان را مورد بررسی قرار می دهند ؛ لذا مستلزم استفاده از فنونی هستند که بتواند نظر مخاطبین غیر انسانیشان را نیز جذب نمایند ، مخاطبینی که در خصوص گروه اول به کلی وجود ندارند . به عنوان مثال ، زمانی که فردی با متدهای قدیمی قصد داشت تا مطلبی نوشته و آن را در معرض عموم قرار دهد ، تنها انتخاب تیتری قدرتمند برای آگاه سازی مخاطبین از درون مایه آن کافی بوده و دیگر نیازی نبود تا از راهکارهای متعدد نویسندگی مجازی (مانند تکرار کلمات کلیدی) استفاده کند . در نتیجه اینکه افرادی که در پی تقویت قوه تولید محتوای خود هستند ، باید بتوانند پیش از اینکه وارد وادی خلق محتوایی نوشتاری به منظور بهبود جایگاه یک سایت بشوند ، تسلط خود را به زبان نگارش ( مثلاً فارسی) بیشتر کرده و پس از اینکه به مهارت های اولیه یک نویسنده نو پا یا خبرنگاری کم تجربه رسیدند ، تازه به عرصه تولید محتوا ، سئو نویسی یا کپی رایتری وارد شوند .

سئو نویسی چیست ؟

سئو نویسی در تعریفی ساده به روند نگارش یک متن در فضای مجازی – به ویژه در یک پایگاه اینترنتی – گفته می شود در حالی که :

  • کلمات کلیدی سایت و خود نوشته به صورت هدفمند در آن قرار گیرند .
  • مطالب ارائه شده گرهی از کار مخاطب باز کرده و به سوالات وی پاسخی روشن و درست بدهد .
  • معیارهای استاندارد و مورد پذیرش افزونه های بهینه ساز (مانند یواست) از قبیل طول و تعداد کاراکترهای استفاده شده در آن یا استفاده از بولت ، شمارگان یا زیرشاخه های خرد کننده کُنده اصلی یک مطلب در آن رعایت شده باشد
  • و در نهایت اطلاعات ارزشمند و دسته اولی را در اختیار مخاطب قرار دهد .

 

زمانی که قصد سئو نویسی یا تولید محتوایی همخوان با بهبود رتبه یک وبسایت را دارید ، باید از کلمات کلیدی خود به اندازه استفاده کنید ؛ نه آنچنان زیاد که هوش مصنوعی موتورهای جستجوگر به شما شک کرده و آن را نوعی کلاهبرداری قلمداد کند و نه آنچنان کم که نتواند ارتباطی معنایی میان نوشته و موضوع آن برقرار کند . این توازن که در طی دو دهه اخیر و با تکامل و به روز شدن الگوریتم های مختلف به دست ما رسیده است ، به نحوی عمل می کند که در یک متن کلمات و عبارات با هر زبانی که باشند مورد بررسی قرار گرفته و پس از اینکه از نظر مفهومی با موضوع مقاله یا خود سایت مرتبط بودند ، به دست سایر متقاضیان می رسند .

در نوشتن یک مقاله برای سئو سایت ، نویسندگان با تجربه همه جوانب را در نظر می گیرند . به طور مثال این افراد علاوه بر اینکه کلمات کلیدی سایت را در قسمت هایی که مخصوص خود آن ها نگاشته شده اند قرار می دهند ، از کلیدواژه های متن به طور مطلوب و در مکانی استراتژیک استفاده کرده ، هر آنچه در آستین داشته در خط اول رو نکرده و همه دارایی های اطلاعاتی خود را نیز به بند پایانی منتقل نمی کنند . شاید رعایت این مسائل برای شما به عنوان فردی که به صورت تخصصی تولید محتوا نمی کند مهم نبوده و لزوم آن را نیز درک نکنید ، اما ناخودآگاه به آن واقف بوده و بدان عمل می کنید . مثلاً زمانی که در پی یافتن پاسخ سوالی هستید و چند لینک مختلف را باز می کنید ، با فرض اینکه همه این تارنماهای فارسی مطالب خود را از یک سایت انگلیسی زبان مشخص و واحد به عاریه گرفته باشند ، با وجود یکی بودن منبع اولیه تفاوت های زیادی میان برگردان های فارسی آن می بینید . در این میان ممکن است سایت اول به صورت تحت اللفظی کلمه به کلمه متن انگلیسی را ترجمه کرده باشد که طبعاً در جاهایی ناهمخوانی و نواقصی دارد . سایت بعدی بخشی از متن به ویژه مثال های آن را به منظور درک بهتر مخاطب ایرانی بومی سازی کرده است . فردی چکیده ای از همه مطلب را در سه خط ابتدایی گفته و دیگری ده ها خط تا رسیدن به اصل مطلب حاشیه رفته است . ممکن است نویسنده ای برداشت خود را از این متن نوشته باشد و یا دست آخر ، فردی با فهم کامل مطلب ، آن را از اول با زبانی شیوا و روان نوشته باشد .

اگرچه ترجمه نیز یکی از روش های تولید محتوای نوشتاریست و همه موارد فوق به این جایگاه نائل آمده اند ، اما همانطور که می بینید هریک از این نوشته ها ویژگی های خاص خود را داشته و شما بنا به سلیقه خود یکی از آن ها را برمی گزینید ، اما در این بین گوگل مورد آخر که می تواند حرف خود را با زبان ساده و قابل درک تری به مخاطب بزند ، بالاتر از سایر موارد در دسترس عموم قرار می دهد .

اندازه ایده آل مقالات

یکی از دغدغه های همیشگی افراد تازه وارد به حوزه سئو و تولید محتوا اندازه ایده آل یک مقاله می باشد . بدین ترتیب که با معیار ابزارک هایی مانند شمارنده ” Microsoft Word” یا ” WordPress” ، چه تعداد کلمه یا کاراکتر می تواند حد ایده آلی برای حصول اهداف و کسب رضایت مخاطبین جدید الورود باشد .

 

  • توجه به حوزه فعالیت سایت و میزان رقابت آن

در پاسخ به این سوال در وهله اول باید به این نکته توجه داشت که اندازه مذکور در حوزه های مختلف ، متفاوت است . به عنوان مثال فرض کنید در حیطه کسب و کاری که هیچ مجموعه ای به بهینه سازی سایت خود نپرداخته و میدان رقابت به حدی خلوت و بدون چالش است که می توان با چند پست ساده ، نظم و ترتیب دادن به ساختار سایت ( به عنوان مثال موبایل فرندی کردن آن یا رسیدگی به تگ های H1 ، H2 و … ) ، ساخت چند بک لینک ، تقویت شبکه های اجتماعی و صحبت از سرفصل هایی در این کسب و کار که در عین پرطرفدار بودن  مشابه زیادی ندارند به صدر نتایج رسید ، نگارش مقالاتی با ۴۰۰ یا ۵۰۰ کاراکتر نیز کافی بوده و سبب می شود تا این تارنما صدر نتایج عبارات کلیدیش در گوگل را تا مدت ها در تسخیر خود داشته باشد . این در حالیست که با اضافه شدن رقبا و بالا گرفتن جدال صدر نشینی ملزم به افزایش این تعداد و رساندن آن ها تا مرز ۲۰۰۰ کلمه منحصر به فرد خواهد بود .

 

  • تناسب میان طول یک نوشته و موضوع آن

یکی دیگر از مواردی که در خصوص اندازه ایده آل مقالات و طول مناسب یک محتوای نوشتاری مطرح است موضوع آن می باشد . به عنوان مثال سوالی که جواب آن تنها یک کلمه «بله» یا «خیر» بوده و نهایتاً می توان با توضیحی چند خطی علت انتخاب این پاسخ را شرح داد ، نمی تواند دستمایه نگارش مقاله ای طولانی باشد . اگرچه انجام هیچ کاری غیر ممکن نبوده و در پاسخ به همان سوال یک کلمه ای می توان یک کتاب نوشت ، اما بیاید با خود صادق باشیم ! از یک حد مشخصی به بعد ، سخنانی که عرضه داشته و در قالب محتوای تولید شده با مخاطبینمان در میان می گذاریم یا تکرار مکررات بوده و حرف های قبلی را به زبان دیگری بیان می کند ، یا به بیان حقایق و مباحثی می پردازد که با وجود صحت کلی ، نه سنخیتی با موضوع داشته و نه خواننده به آن ها علاقه دارد و یا آنچنان شاخه و برگی غیر ضروری به هسته اصلی پاسخ می دهد که نکته دلخواه جوینده پاسخ در آن گم می شود ، لذا هر زیاد نوشتنی هم خوب نیست . گفتنیست که عده ای نوشته طولانی را با مطلبی کامل هم ارز می دانند ، در حالی که الزاماً اینچنین نیست . با این وجود نوشته بیش از حد طولانی پیامی به مخاطبین مخابره می کند که از سایت خارج شده و به دنبال مطلبی خلاصه با لُب مطالب بگردند .

از سویی دیگر ، برخی موضوعات هستند که ارائه توضیحی کوتاه حق مطلبشان را ادا نکرده و عملاً با ارائه توضیحاتی اجمالی و خلاصه ، تنها پاسخ جستجوگرانی که درکی سطحی از موضوع داشته و در پی یافتن کلیاتی از یک قضیه هستند را می دهد . این در حالیست که افرادی با نفوذ به عمق یک موضوع تشنه یادگیری بیشتری بوده و تنها با دستیابی به توضیحاتی بکر و دسته اول و صد البته صحیح و روان می توانند خود را سیراب کنند . در نتیجه اینکه در چنین مواقعی تولید محتوایی طولانی مثمر ثمر بوده و می توان ادعا کرد که نوشته هر چه طولانی تر به جلب توجه بیشتر می انجامد . نهایتاً اینکه بد نیست به این موضوع هم اشاره کنیم که با عنایت به آماری که گوگل در سال های اخیر ارائه کرده است ، میانگین کلماتی که دامنه های موجود در صفحه اول گوگل (با هر عبارت کلیدی) داشته اند اندکی کمتر از ۲۰۰۰ کلمه بوده است ، در نتیجه اینکه رسیدن به این مرز می تواند یکی از پیشنیاز های تحقق اهداف سئو و قرارگیری در معرض دید بیشتر باشد .

  • پرهیز از زیاده گویی لزوم خلاصه نویسی

به عنوان یکی دیگر از عوامل مهمی که در تعداد کاراکترهای یک مقاله موثر است می توان به میزان علاقه مندی و حوصله مخاطبین اشاره کرد . جالب است بدانید که پیش بینی می شود تا کمتر از یک دهه دیگر ، مطالب نوشتاری در فضای مجازی از دور خارج شده و تنها شاهد حضور رسانه های تصویری و مطالب دیداری و شنیداری باشیم . در این زمان که به واسطه این یادداشت با هم ارتباط برقرار می کنیم ، شرایط اینترنت کشورمان (سرعت پایین ، قطعی های زیاد ، عدم تمایل به مصرف بیش از اندازه ترافیک مصرفی توسط کاربران ، عدم وجود رسانه های فارسی زبان در برخی زمینه ها یا مسدود بودن برخی سایت های خارجی) ایجاب می کند که محتوای نوشتاری دارای طرفداران زیادی بوده و در معرض توجهات قرار گیرد ، این در حالیست که در کشورهای توسعه یافته جهان این مدیاست (به طور ویژه ویدئو و پلتفرم های تصویری) که در حال ربودن گوی سبقت از مقالات مذکور بوده و مخاطبین را به سمت خود می کشاند .

در همین رابطه ، یک کاربر اینترنتی به جای اینکه با بی حوصلگی متنی را بخواند (متنی که خود آن نیز گاه بواسطه نرم افزار و گجت های مختلف به صورت صوتی برای کاربر خوانده می شود ) ویدئوی آن را تماشا می کند ، ویدئویی که علاوه بر سرعت زیاد و داشتن افکت های جذاب ، از زبان روان تری نیز برخوردار بوده و بار ها و بار ها در مکان و زمان های مختلف قابل دستیابیست .

همه این توضیحات داده شده که بگوییم مخاطب امروزی اینترنت ، به ویژه جوانان و قشر کم سن و سال جامعه ، حوصله و وقت لازم را برای مطالعه یک مطلب نمی گذارند ؛ در نتیجه اگر در همان خطوط اول جواب خود را نیابند سایت شما را ترک می کنند ، عاملی که به ضرر سئوی یک وبسایت می باشد . با توجه به این شرایط می توان گفت که در این مورد خاص سود و فایده نوشته های کوتاه از نوشته های بلند بیشتر بوده و بدین واسطه می توان فرد بازدیدکننده را راضی کرد .

با کنار هم قرار دادن این عوامل باید گفت که برای نوشتن یک مقاله کاربردی و ارزشمند با طولی ایده آل ، باید حوزه کاری خود را بسنجیم ، مطالب دسته اولی را گردآوری کرده و با بیانی ساده و قابل درک ارائه دهیم و در پایان به اندازه ای زیاد بنویسیم که مطلبی جا نیافتد و به اندازه ای کم بنویسیم که مخاطب از حجم انباشته نوشته آزرده نشود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0 votes, average: 0٫00 out of 50 votes, average: 0٫00 out of 50 votes, average: 0٫00 out of 50 votes, average: 0٫00 out of 50 votes, average: 0٫00 out of 5 (0 votes, average: 0٫00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this.
Loading...